Tuesday, December 15, 2015

Cuti2 Melaka

Hello Assalamualaikum. Sihat semua?
Holiday kali ni, kite stu family pi bercuti Melaka. 3hri 2mlm je. Banyak tempat2 menarik dekat Melaka. Almaklumlah bndar bersejarah kan. Thun lepas pun pergi Melaka. My dad suka sangat pergi Melaka. Thun lepas naik menara Taming Sari and pergi Zoo Melaka + other xtvts.

Hari first dtg Melaka pergi Zoo tapi hujan. So cancel plan. Round2 bandar Melaka. Singgah MITC-ade pameran IT. Lepas tu pergi Dataran Pahlawan Megamall-Solat + shopping ~beli luggage bru ntuk letak barang aq nk pergi smbung belajar OZ. Hehe Malam tu ingat nk la gi Dinner dekat Restoran Muara Sungai yg femes tu tapi ramai sngt orang so kitorang singgh makan restoran seafood lain.

Hari kedua, kitorang pergi melawat Kota A'Famosa. Kami pergi dua buah kereta. Satu kereta my big bro bwak, satu lagi mak cik bawak. Unfortunately, kereta yg abang aq bwk tersilap jalan. Aq skali dlm kereta tu. Mak cik aq dh lama smpai dkt A Famosa kitorang stu kereta x smpai sampai lagi. Padahal dah guna wave. Adoyaii.. Tersilap satu simpang je, habis kena pusing balik.

Masa dkt ctu, x naik dah dekat atas Kota A Famosa sbb thun lepas dah naik-setiap kali pergi mesti naik. So thun ni dah penat.huhu Selepas itu, aq diberi mandat jaga/tengok-tengokkan adik2 aq and my cousin sbb my mom,makcik and mak tok aq nk pergi shopping-nak beli dodol,asam pedas,gula melaka bla bla bla ....

Next lepas dah habis shopping kami pergi Tasik Zoo Melaka, main kayak + naik basikal. Sebab tahun lepas dah masuk Zoo so thun ni kitorang just pergi dkt Tasik Zoo je. Bnyk je xtvt dkt Tasik*Zoo-wall climbing,flying fox, kayak, trampoline, berbasikal, archery. Tapi x sempat nak main semua. Sempat kayak je sebab hujan.

Lepas tu mak cik aq kena balik rawang with my big bro sbb dia ade kelas hri Isnin. Tapi kami sekeluarga yg lain still bermalam sehari lgi dkt Melaka. Duk dekat hotel murah dekat bandar Melaka. Esok pagi lepas subuh terus bertolak balik Terengganu.

Begitulah cerita cuti2 kami di Melaka..

No comments:

Post a Comment